Oppas

Elke zondag tijdens de kerkdienst is er oppas aanwezig voor de allerkleinsten.

Kindernevendienst

Tijdens elke kerkdienst is er kindernevendienst. Tijdens de kerkdienst verlaten de kinderen de kerk en komen aan het eind van de dienst weer terug in de kerk.

Hemelvaartsdag

"Ik moet weggaan, ik moet weggaan,
ik kan echt niet blijven."

Pasen

Het thema van de zondagen van de veertigdagentijd en Pasen is dit jaar: Het beloofde land. Tijdens de zondagen voorafgaand aan Pasen lezen we steeds bijbelgedeeltes die gaan over het beloofde land.
Als jij op reis zou gaan, waar zou je dan het liefst heen willen?
Naar een tropisch eiland waar je kunt snorkelen in de helderblauwe zee? Of naar de jungle waar je apen en slangen kunt spotten? In de Bijbel lees je dat de Israëlieten ook op reis gingen. Voor hen was dat iets heel bijzonders, want daarvóór waren ze slaven geweest in Egypte. Ze moesten heel hard werken voor de farao en mochten van hem niet uit zijn land weg. Totdat God hen op een dag uit Egypte bevrijdde. Die dag noemden ze voortaan het ‘paasfeest’. Ieder jaar tijdens het paasfeest denken ze aan de bevrijding terug. Nadat ze uit Egypte waren vertrokken, gingen de Israëlieten op reis naar het land dat God hun beloofd had. Het was een lange, zware tocht door de woestijn, maar met een heel mooi eindpunt. Net als voor de Israëlieten is Pasen ook voor ons een feest van bevrijding: We vieren dat we bevrijd zijn door Jezus. En, net als zij, zijn ook wij op weg naar het beloofde land: Gods nieuwe wereld. Over de reis van de Israëlieten en over onze reis naar het beloofde land kom je meer te weten tijdens dit paasproject: Beloofd land in zicht. Ga je mee op reis?
Elke week wordt er op de kijktafel een nieuwe kijkplaat en een project knutsel gezet. Daarnaast zingen we elke week in de kerk het projectlied.
Het thema van de eerste zondag van de veertigdagentijd is ‘God bevrijdt de Israëlieten uit Egypte’.
Op deze zondag staat Exodus 12:21-31 en 37-42 centraal: de Israëlieten worden door God bevrijd uit Egypte.

Kerkdienst 18 September

Dagelijkse tekst